31 Temmuz 2009 Cuma

Sitemiz güvercin hitleri düştü

sitemize güvercin olarak gelen hitler bi hayli düşmüş durumda bunun sebebini bizde araştırıyoruz gerilemiş durumdayız inşallah birkaç güne kadar değişicez

26 Temmuz 2009 Pazar

Kuş Güvercin bakımı videosu izle indir

kuş resimleri
Güvercin bakımı zordur

Güvercin Besleyen Ünlüler Resimleri güvercinleri

güvercinler resimleri
ünlüerin bazılarında güvercin besleme alıskanlıgı war

Güvercinler , kafesteki güvercinler yem yiyen güvercin ler

güvercinler resimleri
yem yiyor güvercinler videosu izle

Bango Güvercin resimleri yeni 2009

güvercin resimleri
Bango cinsi güvercinler kategorilerde

Arap paçalı güvercin

güvercin resimleri
yeni doğmuş güvercin resimleri

Siyah güvercin resimleri erkek dişi

siyah güvercin resimleri
erkek dişi güvercinler

Beyaz güvercin Resimleri

beyaz güvercin resimleri
beyaz Arap erkek dişi

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Büyük kediler çiftleşme video izle,Köpek ile çiftleşen sapık leopar izle

  • Komik Maymun Çiftleşmesi Video izle
  • Komik Kedi kendini tatmin ediyor
  • Hayvanlar alemi kediler komik video izle
  • Daha Fazla Komik Hayvan belgeseli

Kaplumbağa Çiftleşmesi,Çiftleşen kaplumbağalar izle,Kaplumbağalar nasıl çiftleşir

Aşıklar sazı çalır

Köpek Çiftleşmesi,Köpekler nasıl çiftleşir,Kediyle çiftleşen köpek komik izle

Köpeklerin çiftleşmesi birlikte kalması sıkışması vidEOsu İSle

İnek Çiftleşmesi Video izle,İnekler nasıl çiftleşir,Çiftleşen inekler

Çiftleşen inekler

Maymun Çiftleşme Görüntüsü

Maymunlar sevişiyor maymunların çiftleşme Videosu Belgeseli...Maymunların ağaçta fantazi yapıyorlar ama rahat burakmıyorlar..

Azgın Güvercin Resimleri

Çiftleşen güvercinleri, çılgın güvercin resimleri hepsi buırda

Azgın Güvercin Resimleri

Çiftleşen güvercinleri, çılgın güvercin resimleri hepsi buırda

8 Temmuz 2009 Çarşamba

PARAMYXOVIRUS (VEBA) [ güvercin hastalıgı tedavisi

Terimsel kargaşaya girmeden hastalığı kısaca anlatalım .Güvercinler ve bir çok kanatlı hayvanda hastalık yapan veba türleri var kuş gribi de bunlardan birisi,öldürücü çoğunlukla eser bırakan bir hastalık türü.Güvercinlerimiz aşırı su içiyor kursakları su topluyor yeşil ishal ve halsizlik varsa ilk akla gelen hastalık vebadır.Özellikle yavru kuşları bir gün içinde öldürür vücut direncini kırdığı için diğer mikropların vücutta üremesi kolaylaşıyor ve kuşlar ölüyor.Peki ne yapabiliriz? bilinen en etkili yol aşılamadır güvercin vebası için üretilen aşılar şu an ülkemşzde bulunabilmektedir ,dikkat edilecek husus lasota suşunun (aşının imal edildiği m.organizma)kullanılmamasıdır güvercinseverler bu suşu çokca kullanmakta ama kuşların hasta olmasının önüne geçememektedirler,sebebei tavuk etkeninden yapılması ve çapraz bağışıklık özelliğinin bulunmamasıdır.Önereceğim aşı intervet firmasının ürettiği nobilis paramyxo aşısı veya columbovac paramyxo.Eğer kuşlarımızda aşı yoksa hasta olduğunda şüphe ettiğimiz hayvanı derhal kümesten uzaklaştırıp geri kalanına yapabiliriz kümesi dezenfekte edebilir geniş spektrumlu bir antibiyotik verebiliriz.Bu arada güvercin vebası insanlarda herhangi bir hastalığa sebebiyet vermemektedir.Hastalığı atlatan kuşlarda boyun dönmesi şekillenir bu dönmenin kan akıtarak veya tüy yolarak tedavisi bulunmamaktadır.Bazı yetiştiriciler sara hastalatının kullandığına benzer haplar kullandığına şahit oldum ama mantıken ve tıbben bir açıklaması yok ,kuşlar beyin kökü iltihabı (menenjit)yüzünden kafalarını tutmamaktadırlar.Aşağıda hastalıla ilgil resimler bulunmaktadır




EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu

PAMUKCUK,PAMUCAK HASTALIĞI (CANKER güvercinlerde hastalık güvercin hastalıkları tedavisi


Hastalık trichomanas gallinae isimli tek hücreli amip benzeri bir canlı tarafından oluşturulmaktadır.Normal ağız florasında bulunan bu etken herhengi bir stres durumunda ,özellikle yavru kuşların bağışıklığının tam oluşmadığı çağlarda hastalığa sebebiyet verir.Ağız içerisinde pamuk benzeri veya bulgur tanesi gibi beyaz odaklar belirir hayvanın yem yemesini ve nefes almasını zorlaştırır.Sekonder etkenlerin devreye girmesiyle özellikle yavru kuşlarda ölüme kadar varan vakalar görülür.Teşhisi ve tedavisi çok kolaydır ağızdaki tipik lezyonları gördüğümüzde eczaneden alacağımız flgyl hapından bulgur tanesi kadar yutturmamız yeterli olacaktır,eğer yavrulrda görülüyorsa anne babaya verilmesi gerekir.Pamukcuk farkına varılmazsa boyun dönmesi yapabilir.

Güvercinlerde çiçek hastalıgı nedir çiçek hastalıgı tedavisi güvercin besleyenler

Çiçek hastalığı poxvirus tarafından güvercinlerde meydana getirilen viral bir hastalıktır.Kümeste çok hızlı yayılır ,yavru kuşlarda ölümcül olmakla beraber erişkin kuşlarda yaşam kalitesini düşüren bir hastalıktır.At sineği tabir edilen kanatlı parazitlerle yayıldığı kabul edilmektedir ,bunun yanında serçeler kuvvetle muhtemel taşıyıcılardır.Belirtiler ilk önce burun akıntısı ile başlar bu dönemde teşhisi çok zordur.Daha sonra tipik çiçek lezyonları göz çevresinde,burun etinde ,anüs çevresinde ve ayakların deri kısmında belirir ,tomurcuk benzeri mercimek kadar şişliklerdir.Belli bir süre sonra üstleri yara olup kanar.Genç kuşlarda vücudun her yerini sarabilir.Hayvanların özellikle yavruların anüs bölgesindeki yaralar ölüme yol açmaktadır.Hastalığın yaptığı kırgınlık diğer hastalıkları tetikler.Tüy değişiminde olan vede tamamlamış yavrular yaklaşık bir ay içerisinde hastalığı atlatır ve ömür boyu bağışıklık kazanır.Hastalık virüs kaynaklı olduğu için ilaçla tedavisi yoktur ancak ikincil hastalıkların gelmemesi için kuşlara vitamin takviyesi yapılabilir.Hastalıktan korunmak ancak aşı ile olmaktadır,araştırmalar tavuk aşılarının kısmi koruma sağladığı yönündedir fakat direk güvercin etkenli aşılar kullanmak daha güvenlidir, kuşlar ömürlerinde bir defa aşılanır.Eğer kümesinizde hastalık görülmüş ise bir daha görülme olasılığı en azından hastalanıp iyileşen hayvanlarda çok düşüktür.Lezyonları koparmak, kanatmak, sigara basmak, tuz basmak, sarmısak sürmenin kuşa eziyetten başka bir işe yaramıyacağı akıldan çıkarılmamalıdır.Kuşlara gereksiz yere ilaç vermeden hastalığın kendisinden geçmesini beklemek daha akıllıca olacaktır.

Satılık şebab miski salihli güvercinleri manisa izmir aydın söke







Güvercin resimleri temmuz 2009 Ağustos yaz güvercinleri yeni doğuran güvercinler

dumanl_erkek.jpg

5 Temmuz 2009 Pazar


Taklacı Güvercin
Lens/

Şebap Miskiler

Şebabların tüm resmleri burdadır

Miski Dişi Ve Silik Miski Erkek

resimlerinmis

Güvercinlerde Kümes Yapımı

kafes yapılan güvercinler

bacağını kırmış yawru güvercin

Yumurtadan çıktıktan 3-4 gün sonra güvercinin ayaklarından birinin vücudundan çok ayrık olduğunu farkettim. Diğer bacağını vücuduna yakın tutabilmesine rağmen bu sakat bacak gövdesine dik vaziyette duruyor. Hareket ettirebiliyor ama üzerine çıkıp ayakta durabilmesi mümkün görünmüyor. Sanırım yumurtadan çıktığında veya birkaç gün sonrasında anne babasından bir tanesi üzerine bastı. Bacak tam gövdesine bağlı olduğu yerden çıktı veya kırıldı, zamanla da böyle kaynadı. Yavru daha bir hafta, ongünlük falan. Çok üzülüyorum. Bacağı tekrar kırıp yerine mi yerleştirsem yoksa daha fazla büyümeden yavrunun hayatına son mu versem, bilemiyorum. Yavru bu durumda büyürse sanırım ayakta duramaz, büyüdükçe daha fazla sıkıntı çeker.
Daha önce bu duruma şahit olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa memnun olurum.



Güvercin yavrusu eğer dogduktan sonra sakat kaldıysa, bacaklarının gerilmiş olması ve çarpık bacaklı olma ihtimali cok yüksekmiş. Ben yeni öğrendim, daha önce başıma gelmemişti. Nedeni ise yavru güvercin follukta yanlız kaldığında dayanacak bir yer araması. Bu zaman diliminde ana baba kuşlar folluktan çabuk kalkarsa özellikle tek yavru kaldığında çok büyük risk varmış.
Follukta iki tane yavru varken bir birlerine destek, dayanak olarak bu riski azaltabilirlermiş. Sürekli yiyen bu yavrular çok şiştikleri için kendi ağırlıklarını taşıyamıyorlarmış.
Bu durumda bacakları lastik ile gövdeye bağlamak çözüm olabiliyormuş.

Sarı kuyruk güvercinler erkek dişi

...



Bunlarda Bademliler

1 Temmuz 2009 Çarşamba

Bursa dönek güvercinleri

Bursa ve güvercinler hepsi burada

Bursa dönek güvercinleri

Bursa ve güvercinler hepsi burada